maandag 2 maart 2009

Brainstormopdrachten

Mogelijke vragen/opdrachten voor de brainstorm (wordt verder aangevuld):

  1. Omschrijf het ideale archief van Paradiso

  2. Wat zou de belangrijkste functie voor een archief van Paradiso moeten zijn?

  3. ' Archief' is nogal een brede term. Wikipedia of Last.fm zou ook kunnen vallen onder de term 'archief'. Gebruik je andere (online) 'archieven'? Zo ja, welke? Waarvoor gebruik je dit archief? Voor en nadelen?

  4. Wat zou je allemaal willen weten over de geschiedenis van (optredens in) Paradiso? (Ook al zou dit onmogelijk lijken) (Bijv. een van je favoriete bands trad 10 jaar geleden op in Paradiso) (of breder: Wat zou je willen dat bewaard bleef van dat ene geniale concert waar je bent geweest?)

  5. Zou je het liefst naar een site gaan, of zou je ook naar een fysieke plek gaan voor een archief, zo ja, wat verwacht je daar dan aan te treffen? Wat zou je verbazen?

  6. Op welke manieren kan het verhaal verteld worden: alles is inzichtelijk? Zomergasten (selectie/persoon)? Met zoeksuggesties? Aan de hand van je muzikale profiel op Last.fm? Is het in te bedden op andere sites?

  7. Hoe zou het archief een stunt kunnen zijn en media-aandacht trekken?

  8. Cluster in groepjes van twee en teken hoe het archief er idealiter uit zo moeten zien. Presenteer dit kort aan de rest van de groep.
  9. Wil je bij kunnen dragen aan het archief? Hoe zou je dat willen doen?

Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten