donderdag 5 februari 2009

De 4e dag: Overleg met Gerdie

In ons eerste overleg met Gerdie (Borghuis, onze coach) vanmorgen kwamen een aantal dingen naar voren. Een korte opsomming van de belangrijkste punten:

- Ontelbare mogelijkheden aan contactpersonen om eens informatie mee uit te wisselen. Conclusie: het is handig om een contactpersonenlijst bij te houden, vandaag heb ik daarom een spreadsheet gemaakt met (mogelijke) contacten en organisaties om in de gaten te houden.

- De wiki die we hebben aangemaakt voor het delen van informatie (http://www.archiefparadiso.pbwiki.com/, zie ook de rss in de zijbalk voor de laatste updates) zou zomaar een geschikt kunnen zijn als scriptie. We de examencommissie aangeschreven om een oordeel hierover te geven.

- Het is belangrijk om in het oog te houden dat het gaat om het expliciet ontsluiten van de verzameling, PER CONCERT, zodat dit voor de lezer helder blijft. Deze opmerking heb ik daarom toegevoegd op de voorpagina van de Wiki. Het zal ook duidelijk in de inleiding van de scriptie moeten komen.
- We moeten niet vergeten het draagvlak binnen de instelling te meten.

- Het is belangrijk in de verslaglegging tenminste één casus uit te diepen (bijvoorbeeld het optreden van een band in 1984, met een voorbeeld hoe dit er uit zal komen te zien in de ontsluiting, etc.)

- Voor de deelvraag waar ik (Berit) me deze eerste week mee bezig houd, "Wie zijn de belanghebbenden" is het slim om literatuur uit een eerder blok te raadplegen over het schrijven van ondernemingsplannen. Daarin even het hoofdstuk over STAKEHOLDERS opzoeken om geen belanghebbenden over het hoofd te zien. Toekomstige vrijwilligers kunnen ook vast worden bijgeschreven bij de belanghebbenden. Dit heb ik vandaag verwerkt in de Wiki-pagina.

- Klankbord of focusgroep? We schrijven in onze methodologie over een klankbordgroep van belanghebbenden. Omdat dit zeer lastig te verwezenlijken is, kunnen we ons beter richten op focusgroepen. We besluiten om in elk geval een creatieve focusgroep samen te stellen uit ons netwerk met mensen met een creatieve achtergrond of grote betrokkenheid in de muziekindustrie. Daarnaast willen we andere belanghebbenden individueel contacteren/interviewen.

Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten