dinsdag 31 maart 2009

Freelance-overeenkomsten en Creative Commons

Op dit moment sluit Paradiso geen contracten met haar freelancers over het gebruik op lange termijn. Dit zouden ze in de toekomst wel kunnen doen in verband met het hergebruiken van de posters. Het liefst zouden wij zien dat dit onder Creative Commons licenties gaat vallen. Natuurlijk hebben ontwerpers hierin het recht te beslissen. Een geschikte licentie zou de volgende zijn:

Clausule t.b.v. BY/NC-licentie (commercieel en niet-commercieel gebruik door opdrachtgever is toegestaan, derden mogen het werk alleen voor niet-commerciƫle doeleinden gebruiken)

Het contract wat hierbij hoort is:

«Naam freelancer» behoudt zich alle auteursrechten voor op het werk.

«Naam freelancer» staat elke openbaarmaking of verveelvoudiging van het werk door of vanwege Paradiso toe, op voorwaarde van vermelding van zijn/haar naam.

«Naam freelancer» staat Paradiso toe aan derden sublicenties te verlenen voor verdere openbaarmaking of verveelvoudiging voor niet-commerciĆ«le doeleinden. In bedoelde sublicenties verbindtParadiso licentienemers bij iedere openbaarmaking dan wel verveelvoudiging tot vermelding van de naam van «naam freelancer». In het bijzonder staat «Naam freelancer» toe, dat Paradiso het werk aan derden onder de voorwaarden van een Creative Commons Naamsvermelding NietCommercieel Licentie beschikbaar maakt.


Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten