dinsdag 10 februari 2009

2e Week Inventarisatie Archief Paradiso

Gister zijn we naar Paradiso geweest om de start van ons onderzoek te bespreken, contracten te tekenen en om het "huidige" archief te inventariseren.

Het archief (zoals we eigenlijk al wisten) is er niet. Hier en daar staan en liggen in hoeken en gaten wat dozen, mappen, cd's, posters, flyers, persberichten, blaadjes met grappige dingen.

Het is niet in woorden uit te leggen, hieronder is te zien hoe de situatie nu is:













Naast de hier en daar verspreide stukken zijn er ook digitale documenten: persberichten, biografieen, flyers en posters.



Stukken die ook interessant zijn voor de geschiedenis van paradiso om te bewaren zijn: opnames van man bijt hond, de ontvangst van het rookverbod, opmerkelijke personen uit Paradiso. Maar hoe verzamel je dit en wat doe je ermee?

Het is een grote zooi maar het biedt veel mogelijkheden.

We weten nu dat het geen mogelijkheid is om het archief in Paradiso onder te brengen, we moeten op zoek naar andere instanties die interesse hebben in het beheren van de objecten.

Het sociaal instituut voor Sociale Geschiedenis blijkt al stukken te beheren: "Notulen en beleidsstukken van bestuurs-, staf- en andere vergaderingen; stukken betreffende de politieke en culturele programmering, specifieke activiteiten (Beurs voor Kleine Uitgevers, Talentenshow enz.); documentatie betreffende musici en muziekgroepen die hebben opgetreden in Paradiso." We gaan contact met hun opnemen om te kijken of hier meer mogelijkheden liggen.

We willen ook contact opnemen met het Affiche museum in Hoorn, Beeld en Geluid, andere archieven (Nationaal Archief) om te kijken wat zij te bieden hebben en informatie uit te wisselen.

Hoe verder we in het onderzoek komen merken we dat meerdere instellingen informatie van Paradiso bewaren maar wat en waar precies is niet duidelijk, hierin moeten we overzicht in krijgen. Hier ga ik (Marije) vandaag mee bezig.

Het overzicht wordt telkens ge-update en staat hier op de wiki.

Berit gaat onder andere bezig met het aanvullen van de contactpersonen en invullen van Wikipagina's naar aanleiding van de inventarisatie.
Share/Bookmark

Geen opmerkingen:

Een reactie posten